16 február 2011
Hozzászólások: 0

Pszichológiai hadviselés 140 karakterben?

Nem sokkal azután, hogy az amerikai külügyminisztérium bejelentette, az eddig angol, francia és spanyol nyelven közölt tweetek után perzsául és arabul is csiripelni fog, Hillary Clinton közölte, hogy további nyelvekkel bővül az USA külügyi kommunikációja.

A George Washington egyetemen tartott előadásában Hillary Clinton elmondta:  a minisztérium Twitter-bejegyzései a jövőben kínai, orosz és hindi nyelven is olvashatók lesznek.

Az Egyesült Államok továbbra is “elkötelezetten folytatja a beszélgetést az emberekkel szerte a világon” – jegyezte meg a külügyminiszter.

Hillary Clinton előadásában Kínát, Kubát, Iránt, Mianmart, Szíriát és Vietnamot említette olyan országként, ahol az internetes hozzáférést korlátozzák, vagy egyes tartalmakat cenzúráznak.

Kérdés persze, hogy az internetes cenzúra enyhülhet-e attól bárhol a világban, hogy az USA külügyminisztériuma egzotikus nyelvekkel bővíti Twitter-kommunikációját. Nehéz ugyanakkor elvonatkoztatni attól, hogy az USA külügyminisztériumának arab nyelvű tweetelése a pszichológiai hadviselésben alkalmazott röplapokhoz kísértetiesen hasonló eszköz lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.