8 március 2011
Hozzászólások: 0

Nőuralom a Facebookon

A magyarországi Facebook-felhasználók száma rohamosan nő, mindeddig 2,87 millió magyar állampolgár regisztrált a világ legnépszerűbb közösségi hálójának számító FB-n. Ha nem is sokkal, de a magyar felhasználók között a nők vannak többségben.

Hamarosan eléri a hárommilliót a magyar FB- júzerek száma, a felhasználói csoporton belül pedig a jelek szerint hasonló arányban képviselteti magát a szebbik nem, mint a társadalomban.

Magyarországon mintegy félmillióval több nő él, mint férfi, a Facebookon regisztrált honfitársainknak több mint 52 százaléka nő. A social networking oldalak megjelenése előtt jobbára csak a társkereső portálokon kóboroltak a felhasználók, az FB vagy az iWiW hőskorát megelőzően nagyjából 60-40 százalék volt a férfi, illetve a női felhasználók aránya ezeken az internetes oldalakon.

A közösségi hálók egyre növekvő népszerűsége az egyéni felhasználói szokásokban is új jelenségeket generált: egyes nemzetközi felmérések szerint a női felhasználók 21 százaléka az éjszaka közepén felriadva, biztos, ami biztos, bejelentkezik a Facebookra. Az FB-n regisztrált hölgyek 34 százalékának pedig reggel, ébredés után az az első dolga, hogy bejelentkezzen a közösségi oldalra.

A regisztrált felhasználók nemek szerinti megoszlása a világ legnagyobb FB-közösségeiben

  • Egyesült Államok: a 152,189 millió felhasználó 55 százaléka nő
  • Indonézia: a 35,174 millió felhasználó 41 százaléka nő
  • Egyesült Királyság: a 29,187 millió felhasználó 52 százaléka nő
  • Törökország: a 26,416 millió felhasználó 36 százaléka nő
  • Fülöp-szigetek: a 22,651 millió felhasználó 52 százaléka nő

Forrás: B4Press/Socialbreakers.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.