14 június 2011
Hozzászólások: 0

Hogyan segítsünk az igazi Szellő Istvánnak, ha szívatják a Facebookon?

Visszaéltek a népszerű műsorvezető nevével és fényképével a Facebookon – írja a Hot Magazin. A tudósítás szerint Szellő István úgy érzi, a rendőrség többet tehet személyiségi jogainak védelmében, mint maga a Facebook.

Szellő István meglepődött, amikor megtudta, hogy fent van az egyik legismertebb közösségi hálón. Kiderült, hogy valaki visszaélt a nevével és a fotójával.

“Nem értek hozzá, de tudom, hogy nem nehéz fotót szerezni rólam, így aztán a nevemben regisztrálni sem az. Többen jelezték, hogy válaszolok üzeneteikre, kiírogatok az üzenőfalra. Persze nem én, hanem valaki más a nevemben. Bosszantó, hiszen bármikor írhatnak kellemetlen dolgokat a nevemben. Állítólag volt is vállalhatatlan bejegyzés. Márpedig ez nem én vagyok! Ez csalás! Jobb az ilyesminek az elején gátat vetni, ezért végül úgy döntöttem, hogy feljelentést teszek a rendőrségen” – mesélte a hot! magazinnak Szellő István, aki eddig sem volt, és ezután sem lesz fent a közösségi hálón. Ha valaki mégis ott találja, akkor ez azt jelenti, hogy ismét visszaéltek a nevével.

Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben hoz létre profilt a Facebookon?

A közösségi oldal lehetőséget ad arra, hogy a jogsértést, visszaélést sejtő vagy felderítő személyek jelentsék az esetet a Facebook adminisztrátorainak. Ehhez persze – Szellő Istvántól eltérően – rendelkezniük kell a jogtiszta felhasználói profillal. Vagyis: Szellő István FB-account regisztrálása nélkül saját nevében nem fogja tudni jelenteni a visszaélést, hacsak nem teszi meg ezt valamely ismerősének segítségével. Kérdés persze, hogy mennyivel egyszerűbb ennél megtenni a rendőrségi feljelentést?

A visszaélés jelentésének lépései:

  • 1. Kattintsunk az ominózus jogsértő profilra!
  • 2. Görgessünk az oldal aljára, ahol az oldalsávban (balra) megtaláljuk a “Személy jelentése/tiltása” opciót.
  • 3. Jelöljük meg az “Ez az adatlap valaki másnak tetteti magát vagy hamis” opciót!
  • 4. A legördülő menüből válasszuk ki a megfelelő opciót!
  • 5. Kattintsunk a “tovább” gombra a bejelentéshez!

 

Forrás: Hír24/Hot magazin/B4PRess

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.