23 március 2011
Hozzászólások: 1

Félmilliárd dollárnyi Facebook-részvényt adott el Saverin?

A Facebook társalapítója, Eduardo Saverin mintegy félmilliárd dollár értékű FB-részvényt értékesített a napokban – közölte bennfentes információk alapján a Business Insider.

Az értesülést hivatalos forrásból mindeddig nem erősítették meg, de a Business Insider sem fedte fel a hír forrását.

A Facebook társalapítója több mint kétmilliárd dollár értékű részvénypakettet birtokol.

A Facebookot Marc Zuckerberg és Eduardo Saverin együtt alapította, később Zuckerberg kipenderítette Saverint a cégből, aki ezt követően nyilvánosságra hozta történetét. Saverin részletesen beszámolt egy írónak a Facebook múltjáról , az ebből született könyv szolgált a The Social Network című mozifilm alapjául.

Az elmúlt időszakban Eduardo Saverin befektetési kedve a startup cégek felé fordult: a Qwiki 2011 januári, mintegy nyolcmillió dolláros részvénykibocsátása mögött a Facebook, valamint Jawed Karim, a YouTube társalapítója állt.

Március elején egyébként számos piaci pletyka kapott szárnyra, amelyek szerint többmilliós pakettekben repkedtek a piacon a Facebook-részvények. Egyes források szerint az FB egyik társalapítója tízmillió részvényt adott el, majd a General Atlantic 2,5 millió darabos bevásárlásáról röppentek fel hírek, amelyeket a SharesPost bejelentése tetézett azzal, hogy minden idők második legjobb adás-vételi megállapodása született egy jelentős FB-pakettre egy aukción.

 

 

One response on “Félmilliárd dollárnyi Facebook-részvényt adott el Saverin?

  1. novakcsabi szerint:

    És máris itt a cáfolat:
    Az Eduardo Saverint képviselő Goodman Media International cáfolta a Business Insider értesüléseit, vagyis az FB társalapítója továbbra is kétmilliárd dollár értékű részvénycsomagot jegyez a cégben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.