A blog fogalma már jó ideje túlnőtte a gimnazista lányok online naplóbejegyzéseit: a blogot mint kommunikációs csatornát az üzleti világ is régen felfedezte magának. A recesszió tanulságait levonva a vállalatok racionalizálták erőforrásaikat, a céges blog írására tapasztalataink szerint az egyik legkézenfekvőbb megoldást az újságíró-bérlés jelenti.

A B4Press az egyedi ügyféligények és -célok mentén megtervezett blogokat készít és üzemeltet vállalkozások, vállalkozók, intézmények, illetve szakmai tanácsadók számára. Nem csupán egy speciális, iparágra, piaci szegmensre, ügyfél- vagy partneri körre szakosodott publikációs felületet kínálunk – ahol a havi előfizetési díjért újságíróink egyedi hírekkel, cikkekel, tanulmányokkal folyamatosan frissítik cége weboldalát -, hanem a vállalati kommunikáció és marketing új lehetőségeit. (A szolgáltatás előnyeiről, lehetőségeiről bővebben a Portfolio menüpont alatt található cikkeinkben olvashat.)

Cégünk az üzleti blogszolgáltatás keretében honlapok, blogok írását, folyamatos és rendszeres (szöveges és képi) tartalomszolgáltatását, frissítését kínálja partnereinek. Az egyedi cikkek nem csupán exkluzivitását kölcsönöznek egy vállalkozás honlapjának, de egyben hiteles mutatja be a cég/vállalkozó szakmai kompetenciáját, tudását és szolgáltatásait. Mindemellett javul a weboldal rangsorolása a legnépszerűbb keresőmotorokban – például Google pageranking -, ez pedig folyamatosan javuló helyezéseket is jelent a találatok közötti.

Az üzleti blogszolgáltatás keretében készülő hírfolyam testreszabható, így tematikája és irányultsága is a megrendelő aktuális igényei szerint módosítható, szerkeszthető.

Ügyfeleink számára szerződésben garantáljuk a cikkek eredetiségét, az írások egyéb online és offline felületeken (például hírlevelekben, reklámkiadványokban) is felhasználhatók, ezek körét az előfizetői szerződés rögzíti.

A cikkeket előre meghatározott időpontokban bocsátjuk partnereink rendelkezésére, az írások tematikáját, tárgyát és irányítottságát partnereinkkel előzetesen egyeztetjük.

Mi van a csomagban?

  • a vállalati publikációs rendszer megtervezése, elkészítése, harmonizálása a cég meglévő honlapjával, arculatával, üzembe helyezés, üzemeltetés (a blog írása)
  • a cég termékeit, szolgáltatásait, illetve kompetenciáját a leghatékonyabban támogató témakörök, kulcsszavak összeállítása, javaslatok az üzleti blog cikkeinek irányítottságára (elevator pitch)
  • az üzleti blog publikációs naplójának összehangolása a vállalat kommunikációs és marketing-stratégiájával
  • a cég célcsoportjainak meghatározása, blog-stratégia elkészítése a hatékony kommunikáció érdekében
  • a cég piacainak, konkurenseinek feltérképezése, javaslatok a céges honlap és üzleti blog exkluzivitásának javítására
  • a cég tevékenységét érintő nemzetközi és magyarországi szektorhírek figyelése, a konkurensek bejelentéseinek követése
  • sajtófigyelés, médiaelemzés

Kiemelt partnereink számára prémium-szolgáltatásunk keretében lehetőséget biztosítunk arra is, hogy kimondottan exkluzívvá tegyék a vállalat arculatát is meghatározó egyedi hír-szogáltatást: a prémium-csomagok előfizetői megjelölhetnek két, hasonló piaci területen tevékenykedő konkurenst, amelyekkel a határozott idejű szerződés hatálya alatt a B4Press nem köt szolgáltatási megállapodást.

Az írások publikációs körét (a cég, szervezet, egyéni vállalkozó weboldalán, illetve a nyomtatott kiadványokban, promóciós és pr-anyagokban való közlését) szerződésben rögzítjük, a megrendelt cikkek árazásában a publikáció gyakorisága, a cikkek hossza, illetve a publikációs kör esik számításba.