11 május 2011
Hozzászólások: 0

A Microsoft veszi meg a Skype-ot!

A Microsoft rácáfolt a napokban felröppent hírre, miszerint a Skype-nak udvarló Facebooknak és Google-nek esélye van megszerezni a világ egyik legelterjedtebb kommunikációs platformját. A közösségi média legkisebb hajadonját végül a nevető harmadik, a Microsoft veszi meg 8,5 milliárd dollárért. Készpénzben…


A Microsoft-Skype ügyletet mindkét cég igazgatósága jóváhagyta.

A Nasdaqon is jegyzett redmondi óriás közleménye szerint a fúziót követően natív Skype támogatást biztosítanak a Windows Phone és a Windows alapú eszközök széles köréhez, köztük az Xboxhoz és a Kinecthez is. Ezen kívül a Skype funkcióit összekötik a Lynckel, az Outlookkal, a Xbox Live-val, de további közösségek is számíthatnak majd a támogatásra.

Steve Ballmer, a Microsoft vezetője szerint a felvásárlás nem befolyásolja az alternatív platformok támogatását, így az Apple-felhasználóknak sem kell lemondaniuk a Skype előnyeiről.

A Microsoft Skype-üzletágának vezetője Tony Bates, a cég jelenlegi vezérigazgatója lesz, mintegy Steve Ballmer közvetlen beosztottjaként.

A Skype-ot 8,5 milliárd dollárért eladó befektetői csoport egyik képviselője elmondta: izgatottan várják a két vállalat házasságának gyümölcseit, hiszen a Skype napjainkra a világ legdinamikusabb és legátfogóbb kommunikációs platformjává vált.

A Skype tavaly mintegy 170 millió felhasználót szolgált ki világszerte, akik 207 milliárd percnyi telefon- és videohívást bonyolítottak.

A Microsoft bejelentése természetesen kellemetlenül érintette a Google-t, hiszen a napokban az online óriást is hírbe hozták a Skype-pal. A Microsoft lépése a háttérbe szorította a Google most debütáló Music Beta rendszerét. (A felhasználók a Google szerverein tárolhatják zenei állományukat, és ahhoz valamennyi mobileszközükkel online hozzáférhetnek!)

Forrás: Microsoft Press Service

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.