29 április 2011
Hozzászólások: 0

A Magyar Internet legszebb nyara – jön a gyors .hu domain-regisztráció

A jelek szerint Magyarország felzárkózik a világ fejlettebb részéhez – már ami a .hu domainek regisztrációs idejét illeti. Június 1-jétől egy-két napra rövidül az eddigi kéthetes várakozási idő.

Komoly szívességet tett az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) a Magyar Internetnek azzal, hogy a közelmúltban megállapodást kötött az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkárságával a .hu domainek regisztrációs idejének lerövidítéséről. A Magyar Internet (ti. a teljes hazai online szcéna a felhasználótól a domain-tulajdonoson át a webfejlesztőig) számára komoly versenyhátrányt jelentett a .hu kiterjesztésű webcímek  jelenlegi lomha regisztrációja. A jelenlegi kéthetes ügymenet 2011. június 1-jétől egy-két napra rövidül.

Nyitrai Zsolt, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára blogján is bejelentette: hivatala olyan megállapodást kötött az ISZT-vel, amely a pár napos domainregisztráció mellett továbbra is biztosítja az esetleges jogsértő igények kiszűrését. Mindezt úgy, hogy a korábbi várólista helyett az igényelt domaint feltételes használatba adják, de az ezt követő nyolc napban még benyújthatók az esetleges panaszok az  igényléssel szemben. A regisztráció rendjének változása “univerzális”, vagyis a gyors regisztráció előnyeit a magánszemély, illetve a vállalkozások és szervezetek egyaránt élvezni fogják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.