5 május 2011
Hozzászólások: 2

A Facebook vagy a Google veszi meg a Skype-ot?

Egymástól függetlenül a Facebook és a Google is szeretné megszerezni a Skype-ot – adta hírül a Reuters. Az ügyhöz közel álló forrásokból a hírügynökség úgy értesült, hogy Mark Zuckerberg már tárgyal egy lehetséges üzlet részleteiről.

A Reuters egyes információi szerint már folynak a belső tárgyalások arról, hogy a Facebook milyen feltételek mentén szerezhet befolyást a Skype-ban. Más források szerint az FB vegyes vállalati keretekről egyezhet meg a luxemburgi központú Skype-pal.

A hírek szerint hasonló megoldást tervez a Google is, amely ugyancsak a kezdeti tárgyalási szakaszban van egy vegyes vállalati társulásról.

Az ügyhöz közel álló források szerint egy, a Skype-pal kötendő üzlet értéke elérheti a 3-4 milliárd dollárt, de nem kizárt az sem, hogy emellett egy egymilliárd dollár értékű részvénykibocsátással tőzsdére megy a Skype. Az IPO-ra leghamarabb az év második felében kerülhet sor, a Skype pedig addig is folytatja a stratégiai tárgyalásokat a két óriásvállalattal.

A Skype még tavaly augusztusban jelentette be tőzsdére lépését, majd az októberi vezérigazgató-váltást követően az új cégvezető, Tony Bates jelezte, hogy 2011 második félévéig nem lesz döntés a tőzsdei kibocsátásról.

Forrás: Reuters

2 responses on “A Facebook vagy a Google veszi meg a Skype-ot?

  1. novakcsabi szerint:

    Sajtóértesülések szerint a Microsoft megveszi a Skype-ot. A kiszivárgott hírek szerint az amerikai szoftveróriás 8,5 milliárd dollárt fizet az internetes telefonálásról ismert vállalatért. A Skype 663 millió regisztrált felhasználóval és 686 millió dolláros adóssággal kerül át a Microsofthoz.

  2. novakcsabi szerint:

    Az amerikai Microsoft vállalat 8,5 milliárd dollárért megvette az internetes telekommunikáció egyik zászlóshajójának tekintett luxemburgi székhelyű Skype-ot – közölte a Bloomberg. A felvásárlás mögött az áll, hogy a Microsoft meg szerette volna akadályozni, hogy a Facebook a Skype bekebelezésével monopóliumra tegyen szert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.